Банкеръ Daily

Свят

Великобритания може да поиска временен митнически съюз с ЕС

Великобритания може да поиска да остане в митнически съюз с Европейския съюз за известно време, за да се избегне хаос по границите, след като го напусне, и да се запази възможно най-голяма свобода на търговита със стоки, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Министерството за Брексит заяви, че може да има "временен митнически съюз между Обединеното кралство и Европейския съюз" и че бъдещо митническо партньорство може да премахне необходимостта от митническа граница между Великобритания и ЕС.

В правителствен документ, който ще бъде публикуван днес, се казва, че една от възможностите след март 2019 г., когато Великобритания трябва да излезе от ЕС, е да се създаде временен митнически съюз, който ще бъде "ограничен във времето".

Британски министри са изказвали разнопосочни мнения по въпроса дали да има икономически бариери с ЕС след Брексита през март 2019 г., отбелязва АП.

Липсата на яснота създава несигурност за британския бизнес и правителството се опитва да предотврати нови упреци, че не е подготвено за преговорите с ЕС за излизането на Великобритания от съюза, добавя АП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във