Банкеръ Daily

Свят

Вече трима са убитите при нападението в Утрехт

Трима са убитите и 9 ранените при стрелбата в трамвай в холандския град Утрехт, съобщи преди минути кметът на града, предаде нашият кореспондентът на БНТ в Белгия.

Някои от пострадалите са в критично състояние. За момента няма данни за загинали или пострадали българи. Властите издирват 37-годишен турски гражданин, в момента се провежда операция в жилищна сграда близо до инцидента.

Преди по-малко от половин час премиерът на Холандия Марк Рюте потвърди, че действително става въпрос за тероризъм. Полицията издирва 37-годишен мъж, който е роден в Турция.

Полицията предупреди, че той е изключително опасен и ако хората го видят да не го доближават, но да съобщят за него. Полицията също предупреди всички жители на Утрехт да останат по домовете си. Затворени са училища, детски градини, университетът, градският транспорт не се движи.

Провежда се акция не само в Утрехт, а в цяла Холандия има засилено полицейско присъствие. Най-вече на важните места като парламента, около джамиите в големите градове - Ротердам, Амстердам и по границата с Белгия и Германия. 

За сега полицията не потвърждава информацията за стрелба и на други места в Утрехт.

Противоречива остава информацията от холандските власти за случващото се.

Facebook logo
Бъдете с нас и във