Банкеръ Daily

Свят

Вашингтон гласува за декриминализиране на халюциногенните гъби

Жителите на американската столица Вашингтон, федерален окръг Колумбия, гласуваха за декриминализиране на отглеждането, съхраняването и нетърговското разпространение на халюциногенни гъби.

Въпросът беше поставен на гласуване в рамките на общите избори на 3 ноември. Изданието "Хил" пише, че над 76 процента от жителите на американската столица са се обявили в подкрепа на т. нар. инициатива 81. Тя предлага преследването на лица, които имат отношение към нетърговското отглеждане, придобиване, транспортиране, разпространение и съхраняване на халюциногенни гъби да премине към най-ниските приоритети в работата на столичните правоохранителни органи.

Вестник "Хил" посочва, че на 3 ноември в няколко щати на САЩ на гласуване са били поставени въпроси, свързани с легализацията на наркотични вещества.

Жителите на Ню Джърси одобриха легализирането на употребата на марихуана за развлекателни цели.

Мерки за легализацията на употребата на марихуана за развлекателни и медицински цели бяха поставени на гласуване в щатите Монтана, Аризона, Южна Дакота и Мисисипи.

Жителите на Орегон се обявиха за отмяна на наказателната отговорност за съхраняване на малки количества твърди наркотици като хероин и кокаин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във