Банкеръ Daily

Свят

В Турция назначават още 40 000 медици заради кризата

Турският президент Реджеп Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че ще бъдат назначени още 40 хиляди медици в болниците и поликлиниките в Турция, за да бъде овладяна ситуацията с пандемията, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк. 

В Турция продължава бързото темпо на ваксинация срещу ковид, като досега в страната са поставени 117,6 милиона дози ваксини срещу коронавируса.

Най-голям е броят на ваксинираните в Западна Турция, включително в граничещите с България окръзи Къркларели (82,7 процента от населението е имунизирано) и Одрин (81 процента от гражданите са ваксинирани), сочат данни на министерството на здравеопазването.

За последното денонощие в страната са регистрирани 27 824 нови случая на коронавирус, а 187 души са загубили битката с вируса.

Турция затегна противоепидемичните мерки още в края на месец август. От месеци както в големите турски градове, така и в по-малките, са изградени специални терминали пред входовете на търговските обекти, през които всеки посетител минава, предоставяйки на служител своя документ. Процедурата е максимално улеснена – служител сканира QR кода от мобилния телефон на клиента и резултатът се визуализира след секунда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във