Банкеръ Daily

Свят

В Скопие се провежда конференция на НАТО

В Скопие започва най-голямата конференция за комуникатори на НАТО. Събитието ще събере над 300 участници от страни - членки и партньори на НАТО, които ще разговарят по теми, свързани със стратегическите комуникации, връзките с обществеността, информационните и психологически операции.

"Ще бъдат открити интелектуални, политически и стратегически дебати, от които трябва да произтекат идеи и практически решения на отворените въпроси в областта на стратегическите комуникации като инструмент на лидерите в подкрепа на усилията на Алианса за отбрана и за справяне с всички предизвикателства за сигурността в страните-членки на НАТО", каза македонският министър на отбраната Славянка Петровска в неделя след брифинг в министерството на отбраната.

През следващите дни участниците ще обсъдят информационните дейности във времето на руската инвазия в Украйна, сътрудничеството с партньорите в тази област, новата стратегическа концепция на Алианса и цифровите комуникации. На различни места в Скопие ще се обсъждат различни теми, ще се предлагат решения и ще се кръстосват мнения. "Ще се водят важни разговори, които ще диктуват нашето бъдеще и бъдещето на Алианса и на които ще бъде демонстрирана воля за укрепване на взаимния диалог на най-високо равнище, ще бъде потвърдено намерението за укрепване на взаимното доверие за реализацията на общите цели за стабилно, проспериращо, сигурно евроатлантическо пространство", посочи още Петровска.

Facebook logo
Бъдете с нас и във