Банкеръ Daily

Свят

В Северна Македония въведоха полицейски час от 16 до 5 ч на другия ден

Строги рестриктивни мерки взе правителството на Северна Македония във връзка с разпространението на коронавируса. От вчера е въведен вечерен час за работните дни от 16 ч до 5 ч на следващия ден.

За почивните дни се забранява движението на всички граждани от 16 ч в петък до 5 ч в понеделник. Допълнително, за лицата над 67-годишна възраст се забранява движението в работни дни, от понеделник до петък, освен за периода от 10 ч до 12 часа. За младите лица до 18 години се забранява движението през работните дни, освен за периода от 13 ч до 15 часа.

Забранява се движението на гражданите на обществени места по групи по-големи от две лица, позволено е родител да бъде в по-голяма група със своите деца до 14 години. Новите ограничения влязоха в сила от 16 ч в сряда.

Предприятията ще продължат да работят, като на служителите се издава разрешение за движение до работата и дома след въведения полицейски час.
С доказан коронавирус в Северна Македния досега са 617 лица. 29 са починалите.

Вчера почина 27-годишна родилка от Куманово. На 30 март в Клиниката по гинекология и акушерство в Скопие тя родила недоносено момченце, което не е заразено. Родилката е била прехвърлена в Инфекциозна клиника на 31 март поради влошено състояние и затруднено дишане. Въпреки усилията на лекарите тя е починала. Бебето й е в добро състояние.

Facebook logo
Бъдете с нас и във