Банкеръ Daily

Свят

В Русия започват клинични тестове на японското лекарство Favipiravir при пациенти с коронавирус

Министерството на здравеопазването на Русия разреши клинични изпитвания на японското лекарство срещу грип "Favipiravir" на пациенти с коронавирусна инфекция.

Изследванията ще бъдат проведени в 17 болници, съобщиха от прес службата на министерството пред журналисти. "Министерството на здравеопазването на Русия издаде разрешение на руски фармацевтичен производител да проведе адаптивно мултицентрово рандомизирано открито сравнително клинично изпитване за ефикасността и безопасността на антивирусното лекарство Favipiravir при пациенти, хоспитализирани с COVID-19. Клиничното изпитване ще се проведе в 17 болници в няколко региона на Русия", се казва в изявлението.

Министерството на здравеопазването обясни, че Фавипиравир е лекарство, което се използва като антивирусно лекарство срещу различни видове РНК вируси. "Лекарството е разработено като анти-грип с ефикасност срещу тежки инфекции, причинени от високо вирусно натоварване и преди това е одобрено като противогрипно лекарство в Япония. Според китайските учени лекарството е доказано, че е ефективно при лечение на пациенти със COVID-19", отбелязват още от министерството.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във