Банкеръ Daily

Свят

В Румъния пак увеличават заплатите и пенсиите

Румънският премиер Виорика Дънчила увери в началото на правителствено заседание днес, че има пари за yвеличение на пенсиите и заплатите тази година и изтъкна, че бюджетът за 2019 г. предвижда повече средства за здравеопазване от когато и да било досега, съобщава в-к "Ромъния либера"‘.

"Имаме пари за увеличение на заплатите и пенсиите, както доказахме, че имаме и миналата година", подчерта Дънчила. "Миналата година увеличихме съществено заплатите в здравеопазването, тази година ще поставим акцент на инвестициите, така че да предложим на румънските граждани достъп до качествени здравни услуги.", предаде БТА.

Премиерът добави, че образованието ще получи допълнителни 9,9 милиарда леи (2,08 милиарда евро) тази година спрямо 2018 г.

"Инвестирайки в децата, инвестираме в бъдещето на Румъния." Тя напомни, че правителството е увеличило детските надбавки от 84 на 150 леи, а за децата с увреждания – от 200 на 300 леи.

Миналата седмица румънският парламент одобри бюджета за 2019 г. в първоначалния му вид, като отхвърли искането на президента Клаус Йоханис за преразглеждането му.

<!--[if--><!--[endif]-->

<!--![endif]--><!--![if-->

Facebook logo
Бъдете с нас и във