Банкеръ Daily

Свят

В Румъния обмислят задължителна ваксина в обществената сфера

Румънският премиер Флорин Къцу подкрепя необходимостта от ваксинация или тестване на всички работещи в обществената сфера, които влизат в контакт с гражданите, съобщава в. "Ромъния либера".

Премиерът каза, че ще предложи на управляващата коалиция задължителна ваксинация или тестване на бюджетните служители.

"Ще ви кажа моето лично мнение и ще дискутираме след това какво ще бъде решението. Смятам, че не само медицинският персонал, но и персоналът в образованието, в министерството на вътрешните работи и на националната отбрана, служителите в обществената сфера, които работят в бюджетния сектор, всички те би трябвало да са ваксинирани или тествани.

Това е вариант, който аз ще предложа. Ще видим, в зависимост от разговорите със специалисти, кой вариант ще бъде одобрен. Ще обсъдим това и в коалицията и ще видим, но аз смятам, че там, където има контакт с гражданите, трябва да бъдем отговорни", заяви румънският премиер, цитиран от "Ромъния либера".

От 27 декември, когато започна ваксинационната кампания в Румъния, са поставени общо 9 748 576 дози ваксина срещу ковид на 5 234 978 души. Пълната схема на ваксинация е завършена при 5 116 951 румънци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във