Банкеръ Daily

Свят

В Москва Нетаняху предложи на Путин да обсъдят "сделката на века"

Израелският премиер Бенямин Нетаняху предложи на руския държавен глава Владимир Путин да обсъдят американската "сделка на века" за уреждане на конфликта в Близкия изток и прояви интерес към мнението му по въпроса, предаде ТАСС.

"Господин президент, вие сте първият лидер, с когото се срещам след посещението си във Вашингтон и оповестяването на плана на Тръмп. Мисля, че днес имаме възможност (да обсъдим тази тема), бих искал да поговоря с вас, да чуя вашето мнение, да видя как можем да обединим всички сили за мир и спокойно съществуване (в региона)", каза Нетаняху.

Министър-председателят на Израел напомни, че по-рано е разговарял с американските си приятели и може да разкаже "за някои неща", свързани с тези разговори.

Нетаняху подчерта, че отношенията между Израел и Русия са по-солидни от всякога и благодари на Путин за лидерството по близкоизточната тема и по други теми.

Той благодари от името на целия израелски народ на руския лидер за помилването в Русия на израелката Наама Исахар. Тя беше осъдена на 7 години затвор за притежание на няколко грама марихуана, предаде ДПА. Путин подписа указа вчера, преди пристигането на Нетаняху. Днес руският президент помоли израелския премиер да предаде на най-добри пожелания на помилваната и близките й.

Facebook logo
Бъдете с нас и във