Банкеръ Daily

Свят

В Мюнхен започва Международната конференция по сигурността

В германския град Мюнхен днес започва 56-ата Международна конференция по сигурността, в която ще участват около 40 държавни и правителствени ръководители, включително българският премиер Бойко Борисов, външни министри, експерти. Тридневният форум ще бъде открит от германския президент Франк-Валтер Щайнмайер, съобщи ДПА.

През годините Мюнхенската конференция се превърна в една от най-важните срещи на експертите в областта на политиката по сигурността в света.

Премиерът Бойко Борисов отпътува за Мюнхен за участие в събитието.Той ще участва в Трансатлантическия форум, организиран от баварския Християнсоциален съюз, както и в кръгла маса, посветена на сигурността на Балканите. Премиерът ще проведе среща с председателя и основател на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер, който ще бъде удостоен с наградата „Златна лаврова клонка“ за дългогодишното си ползотворно сътрудничество с България в областта на външната политика. Борисов ще проведе и двустранни срещи с европейски и световни лидери. 

За 56-та поредна година конференцията ще събере световни лидери в областта на политиката, бизнеса, науката, които ще направят преглед на настоящите и бъдещите предизвикателства пред сигурността. Участниците в Конференцията ще обсъдят разширяването на сътрудничеството в областта на отбраната и международните отношения като цяло. Сред темите на събитието в Мюнхен ще бъдат и последиците от изменението на климата, както и актуални въпроси от глобалната външна политика като Либия, Източна Азия. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във