Банкеръ Daily

Свят

В Лондон обсъждат Брексит без споразумение

Дейвид Дейвис

Британският министър за Брексит Дейвид Дейвис днес ще председателства заседание на правителството, посветено на излизането на Великобритания от ЕС. Ще бъде надлежно обсъден и вариант за Брексит без постигане на сделка, съобщава БНР. 

Говорител на правителството заяви, че на заседанието ще бъдат обсъдени всички възможности, което включва и излизане от евросъюза без сделка. Говорителят обаче подчерта, че премиерът Тереза Мей многократно е изтъквала, че се работи в посока за постигане на сделка и е убедена, че такава ще бъде договорена. Въпреки че от Брюксел смятат, че не е постигнат съществен напредък в преговорите, от Даунинг стрийт са на мнение, че има нов импулс, даващ надежди за излизане от застоя до декември. 

Междувременно стана известно, че междупартийна парламентарна група се е срещнала снощи в Брюксел с главния европейски преговорящ Мишел Барние, за да обсъди възможните сценарии и хода на преговорите. Ръководител на делегацията е бившият вицепремиер Ник Клег, който се познава много добре лично с Мишел Барние от дългата им съвместна работа в Европейската комисия. Една от целите на посещението е била да се покаже на Брюксел, че не цялата британска общност застава зад стратегията на Тереза Мей по въпроса за Брексит.

Facebook logo
Бъдете с нас и във