Банкеръ Daily

Свят

В Китай ваксинираха един милион души срещу коронавируса

Почти един милион души в Китай са ваксинирани с експерименталния препарат срещу Ковид-19, разработен от Китайската национална фармацевтична група ("Синофарм") в рамките на програма за извънредно приложение, съобщи Ройтерс.

Китайските власти започнаха програмата през юли. Досега работещи на първа линия срещу коронавируса служители, както и ограничени групи хора, са имунизирани с три от потенциалните ваксини, разработвани в Китай, преди да са приключили напълно клиничните им изпитания.

Няма данни за сериозни странични ефекти сред приелите ваксината по програмата, обявиха от "Синофарм" в статия в социалната медия "УиЧат".
Две потенциални ваксини, разработени от филиала на "Синофарм" "Чайна нешънъл байотек груп" и трета, създадена от "Синовак Байотек", също са използвани по програмата. От публикувана статия не става ясно за коя от ваксините се съобщава и от "Синофарм" не бяха открити за коментар.

Ваксините на "Синофарм" използват деактивиран вирус, който не може да се размножава в човешките клетки. Приемат се в две дози. Всички са в трета фаза на клинични изпитания, които протичат сред близо 60 000 души извън Китай.

Facebook logo
Бъдете с нас и във