Банкеръ Daily

Свят

В Китай тестват автономни таксита

Като за начало в пилотните зони ще се насърчава безпилотното пътуване с таксита на повикване, автобуси, товарни превозни средства. Снимка: Радио Китай

Гуанджоу, столицата на провинция Гуандун, даде зелена светлина на използването на автономни автомобили в пилотни зони и пътища в районите Нанша и Хуанпу, с цел придвижване на развитието на интелигентната автомобилна индустрия, съобщи Радио Китай.

Южният град вече повежда в откриването на пилотни зони за автономни автомобили в страната. „Безпилотното шофиране скоро ще покрие целия град, когато условията за това са налице“, пише местен вестник.

Като за начало в пилотните зони ще се насърчава безпилотното пътуване с таксита на повикване, автобуси, товарни превозни средства.

Гуанджоу е един от транспортните центрове на страната. До момента той е връчил 127 разрешителни на автономни превозни средства на 10 компании, които да започнат тестова експлоатация.

До края на юни компаниите за автономно шофиране в Гуанджоу са тествали автомобили на разстояние от общо 2,55 милиона километра, без докладвани инциденти до момента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във