Банкеръ Daily

Свят

В Италия дадоха на прокурор 135 медици, не били ваксинирани

Италианската полиция е установила, че повече от 300 служители в здравния сектор са нарушили заповедта за задължителна ваксинация срещу коронавируса след редица проверки в цялата страна, предаде ДПА.

Разследващите са предали имената на 135 от тях на прокурор. Тези лекари, фармацевти и медицински сестри са идвали на работа въпреки съществуващите забрани, обяви полицията в Рим. Карабинерите са затворили и шест операционни и две аптеки, където служителите са продължавали да работят, въпреки предходни забрани поради нарушения. Проверките се провеждат от ноември. Според информация от полицията оттогава тя е инспектирала около 6600 места. Италианското правителство въведе задължителна ваксинация за служителите в здравния сектор от април. В края на ноември обхватът на задължителната ваксинация беше разширен и до служителите в администрацията на здравните заведения.

От 15 декември от служителите се изисква и да се инжектират и с подсилваща доза ваксина. Неваксинираните служители, които продължат да идват на работа, рискуват да им бъдат наложени глоби. На хората, които не успеят да докажат, че са ваксинирани, първоначално се забранява да идват на работа и те рискуват да не могат да получават заплата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във