Банкеръ Daily

Свят

В Испания бе регистриран нов рекорд от 838 смъртни случая от коронавирус за 24 часа

В Испания бе регистриран нов рекорд от 838 смъртни случая от коронавирус за 24 часа след вчерашните 832 смъртни случая, предаде Франс прес. Агенцията се позовава на официални данни, публикувани днес от испанското министерство на здравеопазването. Общият брой на починалите от пандемията на коронавируса в Испания е вече 6528, а заразените са вече 78 797.

С изключение на четвъртък, когато имаше известно забавяне, броят на смъртните случаи в Испания от ден на ден не спира да се увеличава. Испанските здравни власти очакват скоро да бъде достигнат пикът на разпространението на вируса.
Броят на излекуваните също се умножи с 19,7 процента за 24 часа и е вече 14 709.

Испанските власти вчера въведоха още по-строги мерки за ограничаване на случаите на заразяване с коронавируса и наредиха преустановяването на всички неналожителни дейности.

"Всички служители, извършващи неналожителни дейности, трябва да си останат у дома през следващите две седмици", т.е. до 9 април, заяви испанският премиер Педро Санчес. За наложителни дейности, за които забраната няма да се отнася, се смятат здравеопазването, хранителната промишленост и енергийният сектор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във