Банкеръ Daily

Свят

В Гърция започна ваксинация на деца от 5 до 11 г.

Започва ваксинирането на деца от 5 до 11-годишна възраст в Гърция, като лекарите приканват родителите да имунизират децата си в най-скоро време поради заплахата от разпространение на варианта Омикрон. За ваксиниране на децата са определи 70 здравни центъра в страната, като имунизацията се извършва от педиатри. Около 25% от новозаразените на ден са малолетни до 17- годишна възраст, сочат данните на здравното министерство, цитирани от БНР.

От понеделник се анулират здравните сертификати на над 150 хиляди гърци на възраст над 60 години без поставена трета доза от ваксината.

Властите в Гърция изразяват опасение от силна активност на вируса по време на коледните и новогодишните празници. Не се въвеждат ограничения за събиране на хора, но на обществени прояви се допускат само ваксинирани.

Днес премиерът Мицотакис проведе извънредна среща с архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним за спазване стриктно на ограничителните мерки в църковните храмове. Архиепископът потвърди, че църквата ще използва влиянието си за активиране на кампанията по ваксиниране.

Facebook logo
Бъдете с нас и във