Банкеръ Daily

Свят

В Гърция вчера се ваксинираха 92 000 души

Над  92 404 ваксинации са направени вчера в Гърция, като с първа доза са си сложили 35 895 души. В страната ще бъдат раздадени безплатни тестове на гражданите, съобщават гръцките медии.

Решението на правителството е част от мерките, с които управляващите се опитват да ограничат разпространението на COVID-19.

Всички граждани - ваксинирани и неваксинирани, ще имат право на един безплатен тест, който могат да получат до 12 декември, пише в. "Та неа". От министерството на здравеопазването уточняват, че целта на раздаването на тестове е да се направи по-добра епидемиологична картина на страната и да се избегне разпространението на вируса по време на Коледните празници.

След Нова година гражданите ще имат право да получат по още един безплатен тест.

Правителството насърчава гражданите да си направят тест до 12 декември, за да може евентуално да се ограничи вирусът в периода на празниците.

Следващите две седмици са от ключово значение по отношение на мерките срещу COVID-19, посочва в. "Етнос". Целта на правителството е запазване на стабилността на епидемиологичните показатели. Изданието пише и за възможността до края на декември да бъдат направени три милиона ваксинации, които включват първа и трета доза. Безпокойство обаче буди фактът, че от интензивна грижа се нуждаят 715 души. Ако броят им нарасне още повече, натискът над здравната система отново ще извади на преден план предприемането на нови мерки, въпреки че налагането на локдаун не стои на дневен ред, отбелязва изданието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във