Банкеръ Daily

Свят

В Гърция днес организират протест на празните столове

По примера на другите европейски страни и в Гърция днес организират протест на празните столове, предаде БНР. Учителите също протестират срещу риска от продължаване на учебния процес. 

С протести започна първият работен ден за учителите. Синдикатът на преподавателите обяви тричасова стачка срещу продължаване на учебната година за няколко седмици. Учителите са на мнение, че просветното министерство поема "необоснован риск" с връщане на децата в класните стаи.

Първите учебни занятия започват на 11 май само за абитуриентите, а седмица след това в клас се завръщат и всички ученици с изключение на началното училище.

Днес в Гърция се организира и протест на ресторантьорите и собствениците на кафенета. Тази вечер пред парламента в Атина ще се проведе протест на "празните столове". Във всички градове на Гърция заявиха готовност да участват в протестната акция с искане за данъчни облекчения и краткосрочна помощ.

Правителството разреши да се увеличи площта на масите навън, без да се плаща допълнително на общината, но това според собствениците на кафенета не може да се приложи за всички.

По решение на правителството ресторантите в Гърция имат право да отворят на 1 юни заедно с част от хотелите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във