Банкеръ Daily

Свят

В Германия отчетоха "прилични" нива на доставки на природен газ

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че ремонтирана от Siemes газова турбина ще бъде монтирана в компресорна станция на газопровода "Северен поток 1", след като е била върната от поддръжка в Канада. След това природният газ ще бъде доставен в "съответстващите обеми".

Песков добави и че има и друго оборудване от "Северен поток 1", което се нуждае от ремонт и че от Siemens Energy знаят и ще предприемат мерки.

Миналата седмица се проведе годишната профилактика на "Северен поток 1", след което газопроводът възобнови работата си. Капацитетът му постепенно се възстановяваше, достигайки 67 милиона кубични метра на ден, колкото и преди годишния ремонт.

Ръководителят на германската Федерална мрежова агенция (Bundesnetzagentur) Клаус Мюлер съобщи днес в "Туитър", че страната се е върнала към "прилични" нива на доставки на природен газ, подчертавайки, че целта е да се достигнат нива от 75% на запълване на газовите хранилища в страната до септември, като към момента запълняемостта е близо 66% процента.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във