Банкеръ Daily

Свят

В Германия новозаразените намаляват, в Белгия епидемията е почти овладяна

В Германия за последните 24 часа потвърдените случаи на заразени с коронавируса са се увеличили с 3677 и към днешна дата са общо 95 391. Вчера новите случаи за едно денонощие бяха 5936. Това показва, че за четвърти пореден ден в Германия има намаляване на новите случаи, регистрирани за един ден, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на данни на Института за заразни болести "Роберт Кох".

Смъртните случаи са се увеличи с 92 и вече са 1434.

Здравните власти в Белгия съобщиха днес, че епидемията от Ковид-19 в страната е почти овладяна, но призоваха гражданите да продължат строго да спазват мерките още няколко седмици.

За първи път в събота броят на изписаните от болница с подобрено здраве превиши броя на новоприетите болни. За последното денонощие в страната от заболяването са починали още 185 души, с което бройката на жертвите достига 1632, показват данните.

В болница вчера са били приети 420 човека, а 235 са били изписани. Досега в Белгия са установени 20 814 заразени.

Починалите във френски болници през последните 24 часа са 357, което е най-малко жертви за денонощие през последната седмица. Италия – която остава първа по брой на починалите в света, регистрира най-малкия брой смъртни случаи за денонощие за последните над две седмици. Броят на заразените в Испания е спаднал за трети пореден ден.

Новите данни са знак, че задължителната карантина и забраната за събиране на хора на обществени места са помогнали за овладяването на епидемията.Властите обаче препоръчват хората да не свалят гарда. „Няма нищо по-лошо от полусамоограничението. Това означава, че всички усилия, всички жертви, които правим ще отидат напразно и ще продължим да разпространяваме вируса в региона“, коментира председателят на Голям Париж Валери Пекрис.

Въпреки това, пролетното време изкуши мнозина през почивните дни да излязат по парковете в големите градове, за да се порадват на слънцето. Над главите на хората компютъризиран глас от дрон им напомняше да си стоят вкъщи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във