Банкеръ Daily

Свят

В Германия изработиха плюшено мече с образа на Меркел

Фабрика за производство на плюшени играчки в град Кобург (федерална провинция Бавария) и изготвила уникална фигура на плюшено мече, чийто прототип е действащият канцлер на Германия Ангела Меркел. По този начин, както съобщава агенция DPA, производителят иска да отдаде почит на ръководителката на правителството на ФРГ преди нейното напускане на поста на канцлер.

Фигурката ще е висока около 40 сантиметра. Плюшеното мече ще бъде облечено в яркочервен блейзер и черни панталони. На шията му има огърлица от мъниста в цветовете на националния флаг на Германия. Лапите на играчката са сгънати във формата на ромб на нивото на пояса, а прическата напомня стайлинга на самата Меркел.

Стойността на необичайната играчка е доста висока - 189 евро. От нея, както пише агенцията, ще бъдат  изготвени само 500 броя. Един от тях като сувенир ще бъде  подарен на ръководителката на правителството на Германия. Меркел ще  получи плюшеното мече под номер 16, което символизира броя на годините, през които тя е била  на поста канцлер.

Фабриката в Кобург създава плюшени играчки, посветени на различни известни личности. Например, в колекцията ѝ присъстват фигурки, напомнящи образите на бившия президент на САЩ Барак Обама, на кралицата на Великобритания Елизабет II, а също така и на екс-канцлера на ФРГ Хелмут Шмид.

 

Парламентарните избори в Германия са на 26 септември

Победилата политическа сила ще получи правото да сформира правителство на мнозинството, а лидерът ѝ при успешно сформиране на кабинета ще го оглави.

Съгласно последните допитвания, най-голямо одобрение има Социал-демократическата партия на Германии, за която са  готови да гласуват 26% от избирателите. Зад консервативния блок Христиан-демократически и Христиан-социален съюз (ХДС/ХСС) застават 21% от запитаните.

Действащият канцлер Ангела Меркел се отказа да издигне своята кандидатура за поста председател на правителството на ХДС/ХСС за пети път.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във