Банкеръ Daily

Свят

В Донецк провъзгласиха Република Малорусия

Самопровъзгласените се Луганска и Донецка републики в Украйна се обединяват под името Малорусия. Това съобщи президентът на Донецката народна република Александър Захарченко.

Новата държава ще претендира, че е правоприемник на Украйна.

"Ние, представителите на новата държава, заявяваме, че възстановяването на бившата Украйна във вида, в който тя е била, вече е невъзможно", заяви Захарченко. Той добави, че столицата на новата държава ще бъде Донецк, а знамето - флагът на Богдан Хмелницки.

Според Захарченко, Киев остава историческо-културен център, но вече без статут на столица. Двете републики били единствените законни правоприемници на бившата Украйна, с изключение на Крим, по думите на Захарченко.

"С цел избягване на дестабилизация, за три години се забранява дейността на всякакви политически партии. В същия срок ще бъде започнато и разследване с международно участие на престъпленията в Одеса, на Майдана в Киев и в Донбас.

"Ние предлагаме нов план за реинтеграция и преучредяване на страната, тъй като киевските власти се показаха неспособни на това. Вече проведохме консултации с представителите на бизнеса  и регионите и това е нашето първо и последно предложение", категоричен е Захарченко. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във