Банкеръ Daily

Свят

Уволнения след сексуални действия в парламента на Австралия

Премиерът Морисън е възмутен

Видеоклипове с неприлично съдържание, на които служители на консервативното правителство извършват сексуални действия в сградата на националния парламент, шокираха Австралия, предаде Франс прес.

На един от записите се вижда как един от служителите мастурбира на бюрото на депутатка.

Австралийският премиер Скот Морисън - вече под натиск за разглеждането на твърденията, включително че жена правителствен съветник е изнасилена от колега - нарече поведението "позорно" и "абсолютно срамно".

Видеоклиповете и снимките, провокирали скандала, вероятно са били споделени в група на служители на правителството в социалните мрежи, след което били изпратени до две медии от служител, подал сигнал за непристойното поведение на колегите си. Подалият сигнала, идентифициран само с името Том, е заявил пред двете медии, че служители на правителството и депутати понякога извършват сексуални действия в залата за молитви на парламента.

Освен това в сградата на парламента понякога пристигали и проститутки, имащи за задача да доставят удоволствие на депутати. Том споделил също, че служители на правителството си разменяли снимки с порнографско съдържание. По думите му самият той е получил толкова много такива снимки, че бил "развил имунитет".

Един служител вече е уволнен във връзка със скандала. Австралийското правителство заяви, че ще има още наказани.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във