Банкеръ Daily

Свят

Увеличава се финансирането на подготовката за Брекзит без споразумение

Въпреки обявеното от новото британско правителство намерение за водене на преговори за ново споразумение с ЕС за напускане на съюза, не спира и работата по другото направление - Брексит без споразумение.

Финансовият министър в кабинета на Борис Джонсън - Саджид Джавид, планира да отпусне около 1 млрд. лири за финансиране на подготовката за Брексит без споразумение, пише вестник "Сънди телеграф".
Така Министерството на финансите променя подхода си към Брексита, като започва със значително допълнително финансиране, за да се гарантира, че Великобритания ще бъде готова да напусне ЕС на 31 октомври, независимо дали ще има сключена сделка. Тези средства ще се използват за информационна кампания, насочена към британците и предприятията, за откриването на 500 нови работни места в британската Гранична полиция и за нова инфраструктура около пристанищата.
Критиките към бившия финансов министър - Филип Хамънд, бяха че не предоставя достатъчно средства за подготовката за Брексит без споразумение, коментират световните агенции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във