Банкеръ Daily

Свят

Утре формират служебно правителство на Северна Македония

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски трябва да даде ново предложение за служебен министър на вътрешните работи, заяви Оливер Спасовски, който се очаква да бъде назначен за служебен премиер, съобщава скопският "Слободен печат". Ако това се случи, служебното правителство би трябвало да бъде формирано до петък, 3 януари, смята Спасовски.

Той остава на мнението, че предложеният от ВМРО-ДПМНЕ кандидат за министър на вътрешните работи в служебното правителство полковник Драган Ковачки не е подходящо решение за този пост. Вярвам, че те /опозицията/ ще предложат нов кандидат, за да може да бъде формирано служебното правителство преди изборите през април. Ние сме готови да работим със същата динамика и ангажираност в периода, водещ до изборите, защото страната не може да си позволи реформите да бъдат спрени, е заявил Спасовски вчера по време на посещение в Тетово.

От СДСМ съобщиха, че освен Оливер Спасовски, който ще бъде служебен премиер, Мила Царовска ще бъде вицепремиер по икономическите въпроси. Същевременно опозицията предложи за министър на труда и социалната политика Рашела Мизрахи, доктор на науките по биохимия.

Председателят на парламента на Северна Македония Талат Джафери в интервю за Канал 5 заяви, че ще приеме отговорността, ако му бъде предложено да бъде председател на парламента и в следващия мандат. В противен случай той очаква да продължи практиката един от трите най-важни държавни постове да бъде в ръцете на етнически албанец, съобщава в. "Слободен печат".

Facebook logo
Бъдете с нас и във