Банкеръ Daily

Свят

US разузнавач: Мъжът, разкрил подробностите от разговора между Тръмп и Зеленски, работи за Байдън

Информатор, който разкри подробности от разговора между Доналд Тръмп и Владимир Зеленски, работи за настоящия кандидат за президент на демократите в САЩ. Това съобщи генералният инспектор на разузнавателната общност на САЩ Майкъл Аткинсън по време на даването на свидетелски показания в Конгреса. В същото време той не е посочил името на демократа, с когото информаторът е свързан. Известно е обаче, че най-вероятно кандидатът на демократите за Белия дом ще бъде бившият вицепрезидент на Барак Обама Джо Байдън.

Разговорът между Тръмп и Зеленски стана причината за голям политически скандал. Медиите съобщиха, че американският лидер се опитва да окаже натиск върху украинския си колега да започне разследване срещу Джо Байдън и сина му Хънтър, който беше член на директорите на групата "Буризма". За това Тръмп уж обещал на Киев финансова и военна помощ.

На 24 септември председателят на Камарата на представителите на Американския конгрес Нанси Пелоси обяви началото на процедурата по импийчмънт срещу Тръмп. След това Белият дом публикува препис от разговора.

Самият Зеленски каза, че Тръмп не е оказал натиск върху него и не е поставил условия и само шестгодишният му син може да окаже натиск върху него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във