Банкеръ Daily

Свят

Урсула фон дер Лайен ще произнесе първата си реч за състоянието на Съюза

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе своята първа реч за състоянието на Съюза пред Европейския парламент на 16 септември. Освен отчет за постигнатото по приоритетите на Комисията от началото на мандата, в речта се очаква председателят да очертае предстоящата работа през следващите месеци и да посочи как Комисията ще се справи с най-неотложните предизвикателства, пред които е изправен Европейският съюз.

Речта и пленарният дебат в Европейския парламент могат да се гледат на живо от 10:15 ч. българско време в сряда с превод на български език по сателитния канал EbS  и на Фейсбук страницата на Представителството на Европейската комисия в България.

Фон дер Лайен се очаква да очертае въздействието от работата на Комисията за смекчаване на последиците от кризата от COVID-19 в областта на здравеопазването и икономиката. Очаква се също така тя да представи своята визия за икономическото възстановяване, борбата с климатичните изменения и положението в съседните на Европа държави.

Лидерите на политическите групи в Европейския парламент ще направят преглед на работата на Европейската комисия и ще очертаят визията си за приоритетите на ЕС. Този ежегоден дебат за състоянието на Европейския съюз дава възможност на евродепутатите да упражняват контрол върху работата и плановете на Европейската комисия и да помогнат за определянето на бъдещите насоки на ЕС.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във