Банкеръ Daily

Свят

Унгария ще въведе нови рестрикции за трансграничните пътувания

Унгария ще въведе нови рестрикции за трансграничните пътувания от сряда (15 юли), за да предотврати разпространяването на коронавируса след взривовете от нови случаи в няколко страни, съобщава Ройтерс.
Повечето от ограниченията бяха свалени през май и страната отвори границите си за пътуващи от страните от Европейския съюз и съседните страни, нечленуващи в Евросъюза.
Нови рестрикции се налагат, за да задържат коронавируса "извън границите". Страните са класифицирани като "жълта" и "червена" категория.
Балканските страни Албания, Косово и Черна гора и съседна Украйна са в "червената" категория. Сърбия, България, Португалия, Румъния, Русия, Швеция и Обединеното кралство са сред "жълтите" страни, докато пристигането от Хърватия (популярна туристическа дестинация за унгарците) засега е свободно.
Списъкът ще бъде преразглеждан регулярно. Така че българските граждани, които влизат в страната, ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина.
Транзитният и товарният транспорт, както и бизнес пътуванията, са изключени от рестрикциите, но медицински проверки са възможни.
В Унгария, която е с население от около 10 милиона души, има вече 4234 случая на коронавируса и 595 смъртни случая.

Facebook logo
Бъдете с нас и във