Банкеръ Daily

Свят

Улеснения в дигиталната търговия между Лондон и Киев

От Лондон официално обявиха, че са започнали преговори с Киев за премахване на бариерите пред цифровата търговия. Тази инициатива е част от усилията на Великобритания да подкрепи Украйна след нахлуването на Русия в страната.

През месец май британските власти премахнаха всички мита върху украинските стоки и сега се стремят да улеснят търговията в дигиталното пространство.

„Обединеното кралство стои рамо до рамо с Украйна и ще използва търговията като добра сила, за да помогне на страната да възстанови модерната си икономика след тази варварска война“ - обяви министърът на международната търговия Ан-Мари Тревелян.

„Нашето партньорство с Киев ще помогне на Украйна да осигури на гражданите си по-светли дни. Ние ще продължим да правим всичко по силите си, за да защитим украинските работни места, поминък и семейства“ - подчерта Тревелян.

Тя уточни и че Великобритания и Украйна ще се стремят да подобрят ефективността на дигиталната търговия, като си взаимодействат в сфери като извършването на електронни трансакции и в използването на електронни подписи.

Тревелян даде конкретен пример: За 2020 г. близо три четвърти от износа на Великобритания за Украйна са представлявали цифрови услуги.

Борислава Кирилова

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във