Банкеръ Daily

Свят

Украйна заяви на Русия, че ще си върне Крим

Украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че Киев ще изчака момента да си "върне" Крим и заплаши Русия с "камъни от небето". Той каза това в интервю за YouTube канала Kiselnye Berega , публикувано в понеделник.

"Украйна ще изчака удобен момент за завръщането на Крим, както някога Франция чакаше връщането на Елзас и Лотарингия, които бяха под германски контрол", каза Кулеба.

Според него "това е само въпрос на време". "Както писаха по време на анексирането, основното е да си го върнем от Русия дори камъни да падат от небето. Ще изчакаме нашите време", каза Кулеба.

На 12 юли Съветът на ЕС съобщи, че удължава санкциите срещу руската икономика с шест месеца – до 31 януари 2022 г., заради неизпълнение на споразуменията от Минск за примирие между силите за сигурност и проруските сепаратисти в Украйна.

Санкциите бяха въведени за пръв път на 31 юли 2014 г. и разширени два месеца по-късно. През март 2015 г. Европейският съвет реши ограниченията да се запазят до изпълнение на споразуменията.

Пакетът включва ограничаване на достъпа до капиталовите пазари на ЕС за някои руски банки и дружества, както и забрана за осигуряване на финансова помощ и посредничество към руските финансови институции.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във