Банкеръ Daily

Свят

Украйна въведе нови санкции срещу Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски въведе нов пакет санкции срещу Русия. Това сочат публикувани днес четири указа на държавния глава, предаде ТАСС.

Така влиза в сила решението за санкции на украинския Съвет за националната сигурност и отбрана (СНСО) от 15 октомври. Санкционират се общо 140 физически и 50 юридически лица.

Това са главно лица, свързани със септемврийските избори за Държавна дума - по-специално с вота на анексирания от Русия полуостров Крим и гласуването на хора от сепаратистките републики в Донбас.

ТАСС посочва сред санкционираните организации фирмата Group-IB - един от водещите играчи на руския пазар за кибернетична защита, фирмата регистратор на домейн имена Reg.Ru, следствен изолатор в кримския град Симферопол, корабостроителница "Море" също в Крим, украинските авиокомпании "Хорс", "Камус еър" и "Украинско-средиземноморски авиолинии".

По-рано, също след решение на СНСО, Зеленски наложи лични санкции на участници в изборите от Крим и членове на местните избирателни комисии, включващ 95 души. Мерките включват блокиране на активи, ограничения върху търговските операции, забрана за превози през украинска територия, забрана за изпращане на пари от Украйна в чужбина и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във