Банкеръ Daily

Свят

Украйна съобщи за загинал войник от обстрел от сепаратистите

Украйна съобщи, че един войник е загинал, а шестима са били ранени при обстрел от проруските сепаратисти в Източна Украйна през последните 24 часа, предаде Ройтерс.

На страницата си във Фейсбук армията на Киев посочи, че за изминалото денонощие е отчела 96 случая на обстрел от сепаратистите при 84 предишния ден. Тя допълни, че сепаратистките сили са използвали тежка артилерия, минохвъргачки и ракетни системи "Град".

За изминалото денонощие при украински обстрел са ранени четирима военни на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР), съобщи Народната милиция на ДНР, цитирана от ТАСС.

В съобщението се допълва, че трима мирни жители са загинали.

Броят на евакуираните от 18 февруари в Русия жители на Донбас е надхвърлил 94 000, съобщи източник на ТАСС в руските силови ведомства.

От тях по думите му почти 60 000 са граждани на Украйна, а над 34 600 - на Русия. 

Посочва се, че след като Москва е признала ДНР и Луганската народна република (ЛНР), потокът от жители на Донбас, пресичащи границата с Русия, е намалял.

По данни на руските силови ведомства, към момента над 17 000 души се намират в пунктове за временно настаняване в 12 региона на Русия.

Над 31 000 деца са били евакуирани от ДНР и ЛНР в Русия, съобщи при посещение при хуманитарна автоколона в Ростов на Дон заместник-председателят на руската Дума Анна Кузнецова.

По думите на Кузнецова над 1000 от тях са сираци. Децата ще отидат в пунктове за временно настаняване, заяви тя. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във