Банкеръ Daily

Свят

Убитите и ранените в Барселона са от 24 държави

Испанските власти съобщиха, че убитите и ранените във вчерашния атентат в центъра на Барселона са граждани на 24 страни. 

Загиналите до момента са 13, ранените са близо сто.

По предварителна информация сред пострадалите има граждани на Франция, Германия, Испания, Холандия, Аржентина, Венецуела, Белгия, Австралия, Тайван, Хонконг, Унгария, Перу, Северна Ирландия, Гърция, Куба, Македония, Китай, Италия, Румъния и Алжир.

Два сигнала за българи, издирвани от техни близки, са постъпили в българското консулство в Мадрид. Това каза за Агенция Фокус българският консул в Мадрид Борислав Евлогиев.

"За момента са постъпили при нас два сигнала за хора, които се издирват от техни близки, живеещи в България. Тя е пренасочена към компетентните власти в Каталуня. Предоставената от близките информация не е пълна. Те не са знаели дали близките им имат някакъв испански документ с някакъв номер, не знаят точния адрес“, коментира Евлогиев.

Продължаваме да събираме информация. Българските граждани могат да се обаждат както на дежурните телефони на консулството, така и на телефон на испанските органи – 0034 932 142 124 и 0034 900 400 012, добави той. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във