Банкеръ Daily

Свят

Туск не приветства идеята за колективна подкрепа на Борисов

Председателят на Европейската народна партия Доналд Туск не е приел предложението за оказване на колективна подкрепа на Бойко Борисов и ГЕРБ.

На вчерашна среща на ЕНП Тамаш Дойч, депутат от унгарската партия "Фидес", е изразил солидарност с ГЕРБ (също член на ЕНП). Той е призовал останалите членове на групата в Европарламента да бъдат по-убедителни в подкрепата си към премиера Бойко Борисов и неговата партия. Това съобщи брюкселското издание на "Политико".

Критиката към българския премиер, според Дойч, трябва да предизвика "колективна защита". Той е мнение, че това е трябвало да се случи и със собствената му партия в Унгария, която е критикувана заради редица политики от страна на премиера Виктор Орбан и чието членство ЕНП безсрочно замрази.

Председателят на Европейската народна партия Доналд Туск обаче не бил съгласен, отбелязва медията в бележка от брифинг преди днешния дебат в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) в Европейския парламент с участието на заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във