Банкеръ Daily

Свят

Турция възобновява здравния туризъм за пациенти от цял свят

След успеха си в борбата с епидемията от коронавируса Турция възобновява здравния туризъм за пациенти от цял свят, съобщава Анадолската агенция, като се позовава на днешно съобщение на министерството на здравеопазването. Миналата седмица Турция обяви, че е започнала да приема пациенти за здравен туризъм от 31 страни.

В съобщението на министерството се посочва, че пациентите и техните придружители ще могат да влизат в страната по суша и въздух.

Пациентите ще могат да пристигат в Турция със самолет на летищата в Истанбул, Анкара и Анталия, а тези, които използват сухопътен транспорт - през ГКПП Капъкуле на границата с България, ГКПП Сарп - на границата с Грузия и ГКПП Хабур - на границата с Ирак.

Министерството на здравеопазването уточнява, че болниците, които приемат чуждестранни пациенти, трябва да получат сертификат с разрешение за осъществяване на международен здравен туризъм. Сертификатът ще се издава от министерството.

Предвижда се етаж, коридор или друга част от болницата да бъде отделена за пациентите от чужбина, пристигащи за лечение в Турция, така че други пациенти или придружители да нямат контакт с тях.

През 2018 г. Турция е получила приходи от здравен туризъм в размер на 1,5 милиарда долара, отбелязва Анадолската агенция, като изтъква, че пациенти от чужбина са привлечени от високото качество на здравните услуги в Турция и по-ниските цени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във