Банкеръ Daily

Свят

Турция въведе допълнителни ограничения за новогодишната нощ

Ул. "Истиклял" в Истанбул

Турските власти въведоха днес допълнителни ограничения в новогодишната нощ в рамките на борбата с коронавируса. В публикуваната инструкция на министерството на вътрешните работи се уточнява, че ограниченията ще важат и за чуждестранните туристи.

Според инструкцията от 21.00 часа /20.00 часа - българско време/ на 31 декември до 10.00 часа на 1 януари ще бъде забранено да се излиза на централните туристически улици и площади във всички турски градове и окръзи.

В Истанбул е забранено да се излиза на пешеходния булевард "Истиклял" и на площад "Султанахмет", в Анкара - на площад "Къзълай", в Измир - на площад "Гюндогду".

По-рано турското министерство на вътрешните работи забрани провеждане на каквито и да било масови развлекателни мероприятия в хотели на цялата територия на страната от 31 декември до 4 януари. След 22.00 ч. в дните на ограниченията управата на хотелите няма право да пуска музика, като след този час е забранена също и музика, изпълнявана на живо. Министерството разпореди да не бъде допускано стълпотворение в хотелите, включително в зоните за хранене.

На 14 декември Ердоган обяви въвеждане в Турция на полицейски час от 21.00 ч. на 31 декември до 05.00 ч. на 4 януари в рамките на борбата с разпространението на новия коронавирус. Към момента в Турция е в сила ограничение за излизане навън между 21.00 ч. и 05.00 ч. както през делничните дни, така и през уикенда. Наред с това се ограничава броят на посетителите в магазините и търговските центрове. При влизане в търговски обекти се отчита QR-код, който в Турция наричат "здравен код".

Facebook logo
Бъдете с нас и във