Банкеръ Daily

Свят

Турция строи завод за домашни електромобили

Турският бизнесмен Танер Ай, който от години живее в Германия със семейството си, подготвя производство на електрически автомобили в южната провинция Адана, съобщи "Дейли сабах". 

След като реализира много успешни проекти в Германия, заедно с баща си, Танер планира да открие фабрика за първи етап, а по-късно и за втори в централната част на страната. Ай каза, че целият проект за производство на електрически автомобили в Адана е готов.

"Наскоро бяха положени основите на създаване на местен автомобил в Турция. Целият ни проект е готов. Като компания ще произвеждаме напълно домашни електрически превозни средства", отбеляза той.

Ай, който е и председател на борда в една от най-големите болници в Германия, заяви, че тяхната цел е да преместят инвестициите си в Турция. Освен това безнесментът е бивш футболист в академиите на големи немски клубове като Фортуна Дюселдорф и Байер Леверкузен, в младостта си Ай е имал интерес да поеме Кършехирспор, клуб от родния си град, който в момента играе в Турската регионална аматьорска лига. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във