Банкеръ Daily

Свят

Турция си иска падането на визите до края на годината

Европейският съюз трябва да изпълни обещанието си за безвизово пътуване на турските граждани преди края на тази година, предупреди високопоставен турски служител, цитиран от Ройтерс. Обещанието е ключова част от споразумението, с което беше ограничен потокът от мигранти от Турция за Европа.

Според същия източник турската армия може да остане на сирийска територия години, ако това се наложи. Следващата цел на операцията, която започна преди месец с овладяването на граничния град Джараблус, е град Ал Баб в Северна Сирия, който все още е под контрола на групировката "Ислямска държава".

Турският представител предупреди, че Съединените щати ще провокират етнически конфликт, ако използват кюрдските си съюзници за освобождаване на сирийския град Ракка - "столицата" на джихадистите.

Анкара счита сирийските кюрдски отряди за свързани с терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК) и са категорично против тяхното участие в борбата на водената от САЩ международна коалиция за борба срещу терористичната групировка "Ислямска държава".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във