Банкеръ Daily

Свят

Турция ще разположи в Сирия ПВО собствено производство

Турска ПВО система ХИСАР

Турция ще разположи в Сирия в скоро време разработени от нея системи за противовъздушна отбрана за борба със заплахи на малка и средна височина, съобщи ръководителят на турската Агенция за отбранителна промишленост Исмаил Демир, цитиран от "Дейли сабах".

До седмица на терен в Сирия ще бъде дислоцирана системата ХИСАР-А, предназначена за заплахи на малка височина, а в скоро време ще бъде разположен и комплексът ХИСАР-О, който противодейства на обекти на средна височина, поясни Демир.

Турските системи за ПВО ще бъдат разположени в Сирия в рамките на операция "Пролетен щит", която Турция започна в неделя в северозападната сирийска провинция Идлиб.

Понастоящем в Сирия е разположена турската система Коркут, която унищожава цели на разстояние от около четири километра, преди да достигнат земята, в случаите, когато те не са засечени от бойни безпилотни самолети.

Разполагането на комплексите от групата ХИСАР ще издигне нивото на военновъздушните капацитети на Турция в Сирия, каза Демир пред Си Ен Ен Тюрк.

Facebook logo
Бъдете с нас и във