Банкеръ Daily

Свят

Турция прави всичко, за да спаси туристическия сезон

Анталия

По турската Ривиера започват да ваксинират служителите в хотелите. Спазват се стриктни мерки. Турция прави всичко, само и само да привлече чуждестранните туристи, от които спешно се нуждае, пише Дойче Веле. 

Всички ограничения трябва да бъдат спазвани, защото се очакват изненадващи проверки от здравните власти. Предупредителни надписи на пода призовават гостите да спазват дистанция. Те нямат право сами да си сервират храната. На входа на ресторанта се измерва температурата на всеки посетител.

От една година Турция се опитва да предлага туризъм, съобразен с пандемията. Дори и наложеният наскоро локдаун в страната изключва туризма. Турските морски курорти продължават да са любима дестинация за германските летовници. Но ръстът в броя на новите инфекции и нуждата от карантина след завръщане от Турция отблъскват мнозина. Затова в Анталия до момента почиват предимно туристи от Източна Европа – най-вече от Литва и Русия, но също и от Иран. Повечето от тях са без маски. Аргументират се с това, че на влизане в Турция е трябвало да представят негативен PCR-тест.

За да привлече повече туристи, Турция планира през следващите няколко седмици да ваксинира с приоритет всички заети в бранша. Голямата надежда за туризма  е именно имунизационната кампания. Работещите в сферата се надяват, че ако температурите се повишат, броят на новите инфекции ще спадне, както е било и миналата година. И гостите отново ще планират своите почивки на турската Ривиера. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във