Банкеръ Daily

Свят

Турция пак забрани излизането от къщи през уикенда

През идващия уикенд - на 6 и 7 юни в Истанбул и още 15 окръга на Турция отново ще бъде в сила поредната забрана за излизане от къщи на населението като ограничителна мярка срещу разпространението на коронавируса.

Забранява се и движението на частни коли с изключение на онези, които са получили специално разрешение.

Наредбата бе съобщена от турското министерство на вътрешните работи.

Мярката обхваща големите градове Истанбул, Анкара, Измир, Бурса, както и Ескишехир, Кайсери, Коджаели, Кония, Маниса, Сакария, Самсун, Ван и Зонгудаг. Тя ще се прилага от полунощ днес до полунощ на 7 юни.

В същото време в неделя, 6 юни, на хората над 65 години и хронично болните ще бъде разрешено да прекарат навън времето между 14 и 20.00 часа.

В събота от 10 до 17 часа ще работят супермаркетите, месарските магазини, сладкарниците, дежурните аптеки, болничните заведения.

В неделя ще бъдат отворени хлебарниците, както и заведения, които може да доставят пакетирана храна и хранителни продукти по заявка от вкъщи.

Вестниците, службите по поддръжка на газ, електричество, доставка на вода и други услуги също ще работят.

Вчера Турция регистрира 988 нови случая на Ковид-19 и 21 смъртни случая през последните, съобщи министърът на здравеопазването Фахретин Коджа.

С тази последна актуализация починалите от вируса в Турция се повишиха до 4630. Общият брой на случаите на COVID-19 в Турция обаче достигна 167 410. "Броят на (ежедневните) тестове е над 54 000. Броят на пациентите,които се нуждаят от интензивно лечение, продължава да намалява", казва още Коджа. Броят на излекуваните достигна 130 000 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във