Банкеръ Daily

Свят

Турция отново приема здравни туристи

Турция започва да приема отново здравни туристи, съобщи БНР. 

Пациентите от 31 страни, сред които и България, ще могат да пристигат в страната. Необходимо е пациентите първо да се регистрират в листата на фирмата „Международни здравни услуги“ към турското здравно министерство.

Сайтът е достъпен на английски, арабски, руски, турски и френски език.

След предварително одобрение на заявката, разрешително писмо за пътуването ще бъде изпращано на съответните институции в страната, от която е пациентът.

Пациентите могат да бъдат придружавани максимум от две лица. Всички те ще бъдат допускани на територията на Турция, ако покажат документи за негативен тест за коронавирус в родната им страна в последните 48 часа. Друга възможност е при влизанe в Турция на пациентите и на техните придружители да cе направят PСR-тестове за COVID-19 срещу заплащане или да cе вземат проби за PСR-тест.

След като влязат на територията на страната, желаещите да получат лечение в Турция, ще бъдат настанявани в лечебните заведения, с които имат договорка и никъде другаде.

По-рано вестник „Хюриет“ съобщи, че се очаква турските болници да се върнат към нормалното си функциониране и да приемат редовните пациенти от 1 юни.

Броят на пандемичните болници в страната щял да бъде постепенно намален, твърди изданието, но допълва, че в някои големи градове като Истанбул и Анкара с по-голям брой заразени, те ще продължат да функционират. По-рано правителството обяви всички болници, които отговарят на определени минимални критерии, за пандемични и ги задължи да приемат болни с COVID-19. За момента обаче липсва официално потвърждение на изнесената от вестника информация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във