Банкеръ Daily

Свят

Турция и Русия се договориха да работят за примирие в Либия

Турция и Русия са се договорили на преговори в Анкара да продължат съвместните усилия за създаване на условия за трайно и надеждно спиране на огъня в Либия и обмислят създаване на съвместна работна група за Либия, предаде Ройтерс, като се позовава на съвместно изявление след разговорите.

В изявлението, публикувано днес от турското външно министерство, се посочва още, че Анкара и Москва са се договорили също да съдействат за напредъка на вътрешнолибийския политически диалог и са призовали страните да вземат мерки, за да гарантират безопасен хуманитарен достъп и доставки на спешна помощ за нуждаещите се.

Страните са се споразумели за провеждане на следващи консултации по въпроса в скоро време в Москва, съобщава турският телевизионен канал НТВ.

Договореностите са постигнати след двудневни разговори в Анкара между делегация на руското външно министерство, водена от руския заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин, и делегация на турското външно министерство начело с турския заместник-министър на външните работи Седат Йонал, посочва телевизия НТВ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във