Банкеръ Daily

Свят

Турция и Катар си сътрудничат за кризата в Афганистан

Летището в Кабул

Турция и Катар активно си сътрудничат за разрешаването на кризата в Афганистан, заяви днес турският посланик в Доха Мустафа Гьоксу, предаде в. "Дейли Сабах".

Анкара и Доха постоянно обсъждат хуманитарните условия и сигурността, както и политическите развития в Афганистан, каза Гьоксу пред катарския ежедневник "Ал Рая".

Налице е изключително ползотворно сътрудничество между Анкара и Доха по отношение на функционирането на летището в Кабул, каза турският посланик в Катар, като уточни, че продължава съвместната работа на Турция и Катар за предоставяне на техническа подкрепа за работата на аерогара "Хамид Карзай".

Има единодушие между Анкара и Доха за начините за установяването на сигурност и стабилност в Афганистан, каза още Гьоксу.

Посланикът посочи, че е изключително важно международната общност да поддържа контакт с талибаните, за да има възможност за доставки на хуманитарни помощи за афганистанците.

Турският посланик приветства усилията на Катар да приеме афганистанци и да им предостави хуманитарна помощ, както и дипломатическите усилия на Доха за намаляване на страданията на народа на Афганистан.

Катар се смята за една от страните с най-голямо влияние върху талибаните, отбелязва "Дейли Сабах".

Facebook logo
Бъдете с нас и във