Банкеръ Daily

Свят

"Туитър" ще трие профили заради лъжи за ваксините

През декември "Туитър" реши да иска от потребителите да премахват неверни твърдения, в това число тези, че ваксините се използват, за да навредят на хората или да ги контролират.

Социалната мрежа "Туитър" ще трие профили на потребители за дезинформацията за ваксините. Отсега нататък след второто предупреждение потребителите ще бъдат блокирани за 12 часа, при четвъртото за 7 дни, а при петото профилите им ще бъдат премахнати за постоянно., съобщава АФП.

"Смятаме, че тази система с предупреждения ще помогне да образоваме общността за нашите правила и да намалим разпространението на потенциално опасни или лъжливи информации, в това число за неколкократни нарушения", съобщи социалната мрежа в комюнике.

През декември "Туитър" реши да иска от потребителите да премахват неверни твърдения, в това число тези, че ваксините се използват, за да навредят на хората или да ги контролират. Оттогава са изтрити над 8400 туита, а около 11,5 милиона профила получиха предупреждения.

Руският комуникационен регулатор обвини в понеделник социалната мрежа Туитър, че е нарушила законодателството на Русия, като не е изпълнила някои негови искания за изтриване на забранено съдържание.

Роскомнадзор каза, че от 2017 г. социалната мрежа не е премахнала 2862 публикации със съдържание, свързано със самоубийства, порнография и наркотици. Тя може да понесе тежки глоби, ако бъде призната за виновна, че многократно не е изтрила съдържание, смятано за незаконно според руското законодателство, обяви регулаторът.

"Туитър" значително се използва от руския опозиционер Алексей Навални и неговите съюзници, за да се отправят критики към властите и да се обявяват нови протести.
.

Facebook logo
Бъдете с нас и във