Банкеръ Daily

Свят

Тръмп заплаши да спре социалните мрежи в интернет

Американският президент Доналд Тръмп заплаши днес да въведе регулации за социалните мрежи в интернет или дори да ги спре - ден след като Туитър за първи път постави предупредителен знак на някои негови постове, подсказвайки на абонатите си да проверят достоверността на съдържащите се в тях твърдения, предаде Ройтерс.

Тръмп, без да представи никакви доказателства, в няколко ранни поста в Туитър повтори своите обвинения в политическо пристрастие към такива технологични платформи, като написа: "Републиканците чувстват, че социалните медийни платформи тотално заглушават консервативните гласове. Ние ще въведем строги регулации или ще ги затворим, преди да позволим това изобщо да се случи."

А после добави: "Веднага почистете онова, което направихте, СЕГА!!!"

Вчера за първи път Туитър определи информация в две от публикациите на Тръмп като "необосновани" и обяви, че той разпространява фалшиви твърдения. В тях той "невярно твърди", че гласуването по пощата на предстоящите президентски избори ще доведе до "манипулиране на вота", обявиха от технологичната компания.

"Няма НИКАКЪВ НАЧИН (НУЛА!), гласуването по пощата да бъде нещо по-различно от сериозна измама. Пощенските кутии ще бъдат разграбени, бюлетините ще бъдат фалшифицирани и дори ще бъдат незаконно принтирани и подписани чрез измама", написа Тръмп.

Под туитовете на Тръмп от социалната мрежа поместиха оцветени в синьо линкове, на които пише: "Вижте фактите относно гласуването по пощата", които пренасочват потребителите към репортажи на Си Ен Ен, "Вашингтон пост" и други медии, които опровергават твърденията на президента. От Туитър подчертаха, че няма никакви доказателства, че гласуването по пощата е свързано с фалшифициране на вота.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във