Банкеръ Daily

Свят

Тръмп заяви, че в близко време ще се съсредоточи върху предаването на властта на Байдън

Действащият президент на САЩ републиканецът Доналд Тръмп заяви, че в близко време ще се съсредоточи върху процеса по предаване на властта на новата администрация на демократа Джо Байдън, но заедно с това обеща и че ще  продължи своята политическа кампания в бъдеще. Видеообръщението на американския лидер е публикувано на неговата страница в Twetter.

"Конгресът одобри резултатите (от изборите), новата администрация ще започне своята работа на 20 януари. Моето внимание сега е съсредоточено върху обезпечаването на плавно, организирано и безболезнено предаване на властта", казва Тръмп. "Сега е необходимо изцеление и примирение", добавил президентът.

Президентът заявява още, че разбира разочарованието на  своите поддръжници, но обещава да продължи своята политическа кампания. "Граждани на страната, за мен беше чест да служа като ваш президент. ", казва американският лидер.

Тръмп също така осъдил безредиците в центъра на Вашингтон по време на които негови симпатизанти нахлуха в зданието на Конгреса, и обещава, че всички нарушили закона ще бъдат привлечени под отговорност. 

"Демонстрантите, проникнали в Капитолия, оскверниха основите на американската демокрация", отбелязва Тръмп. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във