Банкеръ Daily

Свят

Тръмп видя опит за преврат срещу неговата администрация

Президентът на САЩ Доналд Тръмп видя опит за преврат срещу неговата администрация. Така Тръмп обясни изтекла кореспонденция между двама бивши служители на ФБР, част от екипа на специалния прокурор Робърт Мълър, който разследваше президента и неговия щаб за евентуална конспирация с Русия по време на президентските избори през 2016 г.

Държавният глава смята, че в съобщенията, обменени между агентите на ФБР Лиза Пейдж и  Питър Сторк, има данни за конспирация срещу него.. "Това е преврат, това е шпионаж", коментира Тръмп пред "Фокс Нюз", като добави, че е Строк и Пейдж се опитвали да проникнат в неговата администрация.

Едно от съобщенията по адрес на Тръмп гласи: "Ние ще го спрем". Преди година агентите от ФБР дадоха показания пред Конгреса на САЩ и обясниха кореспонденцията със свои лични убеждения. В показанията си те изтъкнаха, че в нито един момент не се повлияли на изборния процес чрез служебни действия.

Тръмп обаче нарече агентите на ФБР "мръсни ченгета" и "болни хора", които се опитали да свалят от власт правителството му. След като кореспонденцията между тях стана публична и двамата бяха отстранени от екипа на Робърт Мълър.  

Президентът на САЩ подчерта, че разследването на Мълър е по-голям скандал от "Уотъргейт". "Това може би е най-големият скандал в политическата история в тази страна, може би и извън политическата", заяви Доналд Тръмп.

Facebook logo
Бъдете с нас и във