Банкеръ Daily

Свят

Тръмп: Вярата заема централно място в живота на американците

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че вярата заема централно място в живота на американците и тяхната свобода, предаде Асошиейтед прес. 

В реч по време на ежегодната Национална молитвена закуска, събрала религиозни лидери, политици и високопоставени лица, той подчерта, че вижда у съгражданите си "силата на Божията любов", особено след последните урагани и масови стрелби. "Всички ние можем да сме герои", добави президентът. 

Тръмп се радва на голяма подкрепа сред християните евангелисти, които му помогнаха да влезе в Белия дом. През първата година от мандата му те го приветстваха заради назначенията на консервативни съдии, опитите да отслаби правилата, забраняващи политическа дейност на религиозни групи, както и когато обяви Ерусалим за столица на Израел. 

Милиони хора в Куба, Иран, Венецуела, Северна Корея и други страни страдат от репресивни и жестоки режими, заяви Тръмп, цитиран от ТАСС. Той припомни, че в продължение на много години "Ислямска държава" е избивала християни, мюсюлмани и хора от други религии, но днес международната коалиция е освободила почти изцяло териториите в Ирак и Сирия, доскоро контролирани от джихадистите. 

Националната молитвена закуска се провежда всяка година в началото на февруари. Тя се организира от Конгреса на САЩ и религиозната фондация "Фелоушип" (Fellowship Foundation). Тази година на проявата присъстваха 3800 представители от различни страни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във